UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Декрет / лікарняний

Декрет / лікарняний

запитання до юриста по декрету і тривалості лікарняного листа

Останні питання юристу:

Елена ( 1 січень 2011)

Здравствуйте! Проконсультируйте пожалуйста. У меня двое детей, старшему исполняется 3 года 03.01.2011, до этой даты собес будет платить пособие по уходу за двумя детьми. Приказ об уходе в отпуск по уходу за двумя детьми был оформлен по просьбе собеса до 03.01.2011. Для того чтобы получать далее пособие на младшего ребенка я должна предоставить новый приказ об уходе в отпуск. 29.12.2010 я написала заявление об уходе в отпуск по уходу за младшим ребенком с 04.01.2011 по 01.04.2012, которое было удовлетворено работодателем. Заявление о выходе из данного отпуска с 10.01.2011 руководством было отклонено в связи с тем, что я не имею права в один день, т.е. 29.12.2010, писать два заявления об уходе и о выходе. И если я хочу выйти из отпуска, то соответствующее заявление я должна написать другой датой. Прав ли руководитель, имеет ли в данном случае значение дата написания заявлений? В собесе сказали, что между датами приказов об уходе и выходе должен быть интервал как минимум 1 день. Заранее спасибо за ответ.

Переглянути відповідь

Алла (28 грудень 2010)

Здравствуйте! Подскажите как быть в моей ситуации. Проживаю с "мужем" и его ребёнком уже около 3х лет, узаконить отношения решились только 2 месяца тому. Бывшая жена около года не давала развод, хотя инициатором разрыва была она. Естественно по поводу ребёнка стоял вопрос и опекунский совет вынес решение в пользу отца. Ребёнок всё это время проживает с нами ( с отцом и со мной-мачехой), с мамой видится на выходных. Наш "папа" занимается зарабатыванием денег, а воспитанием ребёнка занимаюсь я. В настоящий момент я беременна, появление нового члена семьи уже на днях. Я знаю что по закону мне полагается выплата пособия как за 1ого ребёнка (т.к. мать от него не отказывается). Бывшая жена наконец то оставила нас в покое и устроив свою личную жизнь сейчас тоже беременна. Но пособие она будет получать как за второго! Где справедливость! Может ли муж подать на алименты? Или может я могу получить пособие как за второго ребёнка?

Переглянути відповідь

Андрей (25 грудень 2010)

Доброго дня! Я вже до Вас звертався з питаннями (#29140 - 20.12.2010) на які ви дали вичерпну відповідь. За що Вам моя вдячність,але у цій справі з"являються нові запитання. Буду вдячний якщо і цього разу ви не обменети їх своєю увагою. Отож, отимав від командування відповідь-відмову на моє прохання надати мені відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку такого змісту: " Відповідно до Вашого рапорта від 16.12.2010р,щодо надання Вам відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та представленних документів повідомляємо,що відповідно до ст.11 п.5 ЗУ "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", пільги передбаченні законодавством з питань соціального захисту жінок,охорони материнства і дитинства поширюються також на батьків з числа військовослужбовців, які виховують дітей без матері(у разі її смерті,позбавлення батьківських прав,на час перебування у лікувальному закладі охорони здоровя та інших випадках відсутності материнського піклування). Згідно ст.20 ЗУ"Про відпустки",підставою надання батьку дитини відпустки для догляду задитиною до досягнення нею трирічного віку є: вихід матері дитини на роботу до закінчення цієї відпустки та припинення виплат допомоги по догляду за дитиною(із зазначенням дати). Оскільки Ваша дитина не позбавленна материнського піклування, а також Вами не представлено довідки про припинення виплат допомоги по догляду за дитиною дружині із зазначенням дати, відповідно до ст.11 ЗУ "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей", ст.20 ЗУ "Про відпустки" підстав для надання Вам відпустки для догляду за дитиною до досягненням нею трирічного віку не має" Довідку з собезу"Про те що дружина на отримує допомоги по догляду за дитиною від 03.12.2010р" отримав та відправив на ім"я командира загону закозним листом. Сьогодні(25.12.2010) зателефонував юрист-консулу при прикордонному загоні і запитав про хід розгляду питання про надання мені цієї відпустки. Свою відповідь обгрунтував таким чином: " Вам цієї відпустки не нададуть. шукайте інший спосіб,наприклад,звільнитися" Тепер питання: 1.Як в цій ситуації домогтись справедливості? 2.Чи є в мене шанси у разірванні контракту з невиконання умов з боку командування?(не забезпечили черговую відпусткою за поточний рік,не надали службове жиле приміщення післля прикомандируванні до підрозділу в іншому районі(від 22.11.2010),не забезпечили речовим майном за поточний рік) дюкую наразі!

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
62 з 114

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору