UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Онлайн консультація юриста
  3. Скорочення / звільнення

Скорочення / звільнення

онлайн-консультація з питань звільнення і скорочення штату

Останні питання юристу:

Катя (25 листопад 2009)

Доброго дня. Я працювала в приватній дистрибюторській фірмі ,де оформлена була на "мінімалку".При прийнятті на роботу обіцяли гарну зарплату,але кожного місяця були якість штрафи,недоплати,стягнення(200-300грн).Я пропрацювала 9 місяців та написала заяву за власним бажанням.Коли звернулася за розрахунком та зарплатою за останні 2 місяці -мені відмовили.Нарахували мені всього 100грн і то ними закрили,як завжди, "просрочку "на складі(вираховували з усіх працюючих по100-200грн). На цій фірмі завжди не платять тим ,хто звільняється - користуються ситуацією(людям потрібні трудові книжки,томувони їх мовчки забирають )А фірма знаходить безліч причин для вирахувань ,так що ще й ти ним залишаєшся винуватим.Вже три місяці не працюю,трудову я не забрала,так як не згодна з розрахунком.Допоможіть як забрати гроші в фірми? Чи звертатися до суду і з чим?Мому обуренню немає меж.

Переглянути відповідь

Лора (23 листопад 2009)

На ответ к вопросу 4103 ...У результатi вивчення судової практики встановлено, що ускладнення у правозастосуваннi мають мiсце пiд час визначення строкiв звернення до суду та наслiдкiв їх пропуску. Вiдповiдно до частини першої статтi 99 Кодексу адмiнiстративного судочинства України ( 2747-15 ) адмiнiстративний позов може бути подано в межах строку звернення до адмiнiстративного суду, встановленого зазначеним Кодексом або iншими законами. У зв'язку з цим судам пiд час розгляду такої категорiї справ слiд застосовувати строки звернення до суду, встановленi спецiальними законами (дисциплiнарними статутами). У разi коли вони зазначенi питання не врегульовують, слiд виходити iз строкiв звернення до суду, визначених частиною першою статтi 233 Кодексу законiв про працю України ( 322-08 ). Тому, за загальним правилом, особа може звернутися з заявою про розв'язання спору в тримiсячний строк iз дня, коли дiзналася або повинна була дiзнатися про порушення свого права, а у справах про звiльнення з публiчної служби - у мiсячний строк iз дня вручення копiї наказу про звiльнення або з дня видачi трудової книжки. Таким чином, пiд час вирiшення питання щодо дотримання позивачем строку звернення до суду правильною є позицiя тих судiв, якi застосовували норми трудового законодавства до тих видiв публiчної служби, де спецiальним законом (дисциплiнарним статутом) не визначено iншого строку.... Что Вы скажите? Есть вероятность?

Переглянути відповідь
← CtrlCtrl →
129 з 151

Шукаєте роботу?

Шукаєте персонал?

Часто шукають

↑ Вгору